Regulament LFT

Aspecte generale

Change log 21.04.2018

Se va juca eliminări în timpul acordat şi primii 8 timpi vor merge in clasament.

Obstacol: va exista un tavan pe care robotul va ajunge printr-un "C" de diametrul 1.9m.

Proba de omologare

Robotul trebuie să treacă de proba de omologare. Pentru acest lucru, dimensiunea maximă a acestuia trebuie să fie de 30x30 cm iar greutatea maximă este de 3 kg.

Robotul trebuie să fie dotat cu o turbina electrică (EDF).Se va verifica funcționalitatea acesteia prin poziționarea robotului pe o placă , robotul fiind așezat cu capul în jos și turbina pornită.

Roţile şi alte componente ale robotului, ce se află în contact cu pista, nu trebuie să poată ridica şi susține o coală A4 standard (80mg/m²) pentru mai mult de 2 secunde.

Timpul pe circuit

Timpul este măsurat din momentul trecerii liniei de start, până când robotul trece linia de finish. Se consideră că robotul a trecut linia de finish în momentul în care acesta atinge linia cu cel mai înaintat punct al său. Pentru a măsura timpul, este folosit un cronometru.

Limita de timp

Timpul limită acordat fiecărui robot pentru a finaliza traseul este de 3 minute. Robotul poate efectua un număr nelimitat de încercări, în durata de timp alocată de către organizatori. Aceasta se acordă în funcţie de numărul de roboţi participanţi.

Cronometrarea

Pentru a măsura timpul înregistrat de robot, va fi utilizat un cronometru, sau de 3 arbitrii.

Autonomia

Robotul trebuie să rămână complet autonom după trecerea liniei de start. Nerespectarea acestei reguli va duce la descalificare.

Pierderea liniei

Dacă un robot pierde linia, acesta trevuie să reia traseul de la început. În cazul în care acest lucru se întamplă de două ori, robotul va primi timpul de 3 minute pentru încercarea respective. Încercările pot fi restartate o singură dată. Dacă robotul revine pe traseu va putea continua traseul cu 3 secunde penalizare.

Traseul

Suprafața pe care se desfășoară proba este un dreptunghi cu dimensiunea de 2 x 5,6 m de culoare albă.

Caracteristicile traseului

Traseul pe care robotul trebuie să îl urmeze se află la cel puțin 15 cm de marginea arenei

Există o buclă (loop) cu diametrul de 1,5 m,iar lățimea traseului in buclă fiind de 40 cm, linia se va continua pe buclă. Pe lângă obstacolul menționat vor mai fi adăugate alte două. Revenim cu detalii despre acestea cât mai curând.

Traseul pe care robotul trebuie să îl urmeze se află la cel puțin 15 cm de marginea arenei

Raza minimă a unei curbe este 7.5 cm

Pot exista linii intrerupte pe o linie dreaptă.

< > X