Regulament LFE

Aspecte generale

Change log 30.11.2019

Se va juca eliminări în timpul acordat şi primii 8 timpi vor merge in clasament.

Este permisă utilizarea turbine!

Proba de omologare

Înaintea probei de concurs, robotul trebuie să treacă de proba de omologare. Pentru acest lucru, dimensiunea maximă a acestuia trebuie să fie de 30x30 cm iar greutatea maximă este de 3 kg. Este permisă utilizarea turbine!

Roţile şi alte componente ale robotului, ce se află în contact cu pista, nu trebuie să poată ridica şi susține o coală A4 standard (80mg/m²) pentru mai mult de 2 secunde.

Timpul pe circuit

Timpul este măsurat din momentul trecerii liniei de start, până când robotul trece linia de finish. Se consideră că robotul a trecut linia de finish în momentul în care acesta atinge linia cu cel mai înaintat punct al său.

Limita de timp

Timpul limită acordat fiecărui robot pentru a finaliza traseul este de 3 minute. Robotul poate efectua un număr nelimitat de încercări, în durata de timp alocată de către organizatori. Acesta se acordă în funcţie de numărul de roboţi participanţi.

Cronometrarea

Pentru a măsura timpul înregistrat de robot, va fi utilizata o poartă electronică sau doi arbitri cu cornometru, în funcţie de vabilitatea echipamentelor.

Autonomia

Robotul trebuie să rămână complet autonom după trecerea liniei de start. Nerespectarea acestei reguli va duce la descalificare.

Pierderea liniei

Dacă un robot pierde linia, acesta trebuie să reia traseul de la început. În cazul în care acest lucru se întamplă de două ori, robotul va primi timpul de 3 minute pentru încercarea respective. Încercările pot fi restartate de câte ori se doreşte în intervalul de 3 minute.

Dacă robotul pierde linia dar revine pe traseu în punctul în care a pierdut linia, acesta poate continua traseul cu penalizare de 3 secunde.

Traseul

Suprafața pe care se desfășoară proba este un dreptunghi cu dimensiunea de 2 x 5,6 m de culoare albă.

Caracteristicile traseului

Există intersecții

Pe parcursul traseului pot fi prezente curbe tip ace de păr sau serpentine, cu condiția ca liniile a două curbe adiacente să nu fie mai aproape de 15 cm.

Traseul pe care robotul trebuie să îl urmeze se află la cel puțin 15 cm de marginea arenei

Raza minimă a unei curbe este 7.5 cm

Pot exista unghiuri ascuțite dar nu mai mici de 90grade.

Pot exista linii intrerupte pe o linie dreaptă.

Pot exista variaţiuni în grosimea liniei în limita de 10 cm.

Poate exista obstacol pe care robotul trebuie să îl ocolească. Atingerea acestuia va fi penalizază cu 10 secunde. Eliminarea obstacolului de pe suprafața de joc, înainte de începerea probei, v-a fi penalizată cu 20 de secunde.

< > X