Regulament LFC

Aspecte generale

Change log 30.11.2019

Se va juca eliminări în timpul acordat şi primii 8 timpi vor merge in clasament.

Este interzisă folosirea turbinei.

Proba de omologare

Înainte aprobei de concurs, robotul trebuie să treacă de proba de omologare. Pentru acest lucru, dimensiunea maximă a acestuia trebuie să fie de 30x30 cm iar greutate amaximă este de 3 kg.Roţile şi ale componente ale robotului, ce se află în contact cu pista, nu trebuie să poată ridica şi susține o coală A4 standard (80mg/m²) pentru mai mult de 2 secunde. Este interzisă folosirea turbine!

Timpul pe circuit

Timpul este măsurat din momentul trecerii liniei de start, până când robotul trece linia de finish. Se consider că robotul a trecut linia de finish în momentul în care acesta atinge linia cu cel mai înaintat punct al său.

Limita de timp

Timpul limită acordat fiecărui robot pentru a finaliza traseul este de 3 minute. Robotul poate efectua un număr nelimitat de încercări, în durata de timp alocată de către organizatori. Acesta se acordă în funcţie de numărul de roboţi participanţi.

Cronometrarea

Pentru a măsura timpul înregistrat de robot, va fi utilizata o poartă electronică sau doi arbitri cu cronometru, în funcţie de vabilitatea echipamentelor.

Autonomia

Robotul trebuie să rămână complet autonom după trecerea liniei de start. Nerespectarea acestei reguli va duce la descalificare.

Pierderea liniei

Dacă un robot pierde linia, acesta trebuie să reia traseul de la început. În cazul în care acest lucru se întamplă de două ori, robotul va primi timpul de 3 minute pentru încercarea respectivă. Încercările pot fi restartate de câte ori se doreşte în intervalul de 3 minute.

Dacă robotul pierde linia, dar revine pe traseu în punctual în care a pierdut linia, acesta poate continua traseul cu penalizare de 3 secunde.

Traseul

Suprafața pe care se desfășoară proba este un dreptunghi cu dimensiunea de 2 x 8,4 m de culoare albă.

Caracteristicile traseului

Nu există intersecții

Pe parcursul traseului pot fi prezente curbe tip ace de păr sau serpentine, cu condiția ca liniile a două curbe adiacente să nu fie mai aproape de 15 cm.

Traseul pe care robotul trebuie să îl urmeze se află la cel puțin 15 cm de marginea arenei

Raza minimă a unei curbe este 7.5 cm

< > X